Over

In 2017 is Esther afgestudeerd als zangeres in de richting Jazz & Pop aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Daar heeft ze ook kennis gemaakt met het vrij improviseren in de muziek. De magie die er ontstaat bij het samen improviseren met andere muzikanten vindt ze het mooiste wat er is. Ook heeft ze tijdens vrije improvisatie lessen ontdekt wat een vrijheid het oplevert om de vaste vormen in liedjes, couplet-couplet-refrein-bridge vorm, om te buigen naar wat ze echt nodig heeft om haar creativiteit in haar liedjes tot uitdrukking te brengen. Er ging een wereld voor haar open. Nu doet ze niets liever.

Sinds 2011 speelt ze samen met Annika Schima in het duo in ‘11minuteslate’. Vanaf 2017 vormt ze met Rocco Romano en Inga Rothammel in het ‘Esther Aleida trio’. In 2017 heeft ze een aantal van haar eigen stukken met orkest ‘de Ereprijs’ mogen spelen. Ook doet ze graag solo-optredens, waarbij ze zichzelf begeleidt met gitaar en piano.

Na het afronden van haar studie in 2017 heeft ze op veel bijzondere plekken mogen spelen. In Nederland veel in en rondom Arnhem, maar samen met haar gitaar maakte ze ook buitenlandse trips. Onder andere naar Linz (Oostenrijk), Skopje (Macedonië), Vilnius (Litouwen), Brussel (België) Emmerich, Dortmund, Münster en Osnabrück (Duitsland).