11minuteslate

Een tijdreis naar een eigenzinnige muzikale wereld, dat kun je verwachten bij een optreden van 11minuteslate. Iedere compositie van Annika Schima (toetsen) en Esther van Maanen (zang) is een klein universum op zich.
Ze nemen je mee op reis langs verschillende tijdzones: soms beland je aan de bar in een rokerig bluescafe in de jaren 20 en een ogenblik later kun je meegrooven in een energieke woodstock-jam.Bij sommige stukken waan je je zomaar in de toekomst door onontdekte klanken die zich uiten in verrassende rapsodies. Daarnaast kun je ook creatieve jazz verwachten. Deze overgangen flitsen soms zo snel voorbij dat je ineens weer een lichtjaar verder kunt zijn.Annika en Esther vullen hun klankpalet graag aan met instrumenten als gitaar, melodica en percussie. Op onverwachts tijdstip haalt Annika zelfs haar bariton hoorn tevoorschijn die ze bij haar opa op zolder vond. Vergeet de tijd en laat je meenemen in de sterke verhaallijnen en spannende songs van deze band.

Sinds 2011 spelen Annika en Esther samen. Dat was nog voordat ze hun opleiding aan het conservatorium in Arnhem startten. Nadat ze in de afgelopen jaren op talrijke podia in Nederland hebben gespeeld en hun eerste EP hebben opgenomen, gingen ze tijdens de zomer van 2019 op reis en maakten ze hun debuut in Duitsland. Deze geslaagde Nederland-Duitsland-Tour eindigde op het hoofdpodium van Luxor Live in Arnhem waar ze in het voorprogramma stonden van hun muzikale held Ben Caplan.

Nu zijn ze volop bezig met de maak van hun tweede EP die in het voorjaar van 2020 uit zal komen. Na de release show zullen ze niet lang stilzitten maar hun koffers inclusief gloednieuwe EP alweer pakken om Nederlandse en Duitse podia te veroveren.